Kırmızı et, en değerli hayvansal protein kaynağıdır. Beyaz etin aksine protein miyoglobinin varlığı nedeniyle kırmızı bir renk tonuna sahiptir. Yalnızca lezzetinden dolayı değil, faydaları açısından da tüketimi oldukça önemlidir. Peki kırmızı etin faydaları nelerdir?
• İçeriğindeki protein sayesinde kas kütlesinin gelişimini ve güçlenmesini destekler.
• Zihinsel gelişimi destekleyerek, zekâ düzeyini ve beyin sağlığını destekler.
• İçinde demir barındırdığı için, kansızlığa iyi gelir. Potansiyel olarak anemiye yatkınlığı olan insanlar için önemli bir besin kaynağıdır.
• Düzenli aralıklarla ve doğru porsiyonlarda kırmızı et yemek, çinko eksikliğinin giderilmesine destek olur. Bu da bağışıklık sistemini güçlendirdiği için, hastalık direncini arttırır.
• kemik gelişimini de destekleyerek kemik erimesi riskini de düşürür.
B6 ve B12 vitaminlerini içermesi nedeniyle hafızanın kuvvetlenmesine destek olur.
• Düşük kalorilidir. Bu sayede diyet listelerinde de sıkça tercih edilir.
• Selenyum bakımından güçlüdür. Bu nedenle kolon kanseri ve bazı kanser türlerine karşı vücudu savunur.