Kırmızı Et Ne Kadar Tüketilmeli?

Diyetisyen Nida Doğan, Hürriyet Gazetesine verdiği röportajda; Dengeli beslenmede proteinlerin önemli yer tuttuğunu, özellikle B12, demir, çinko, A ve E vitaminleri açısından yetersizlikleri olan kişilerin mutlaka kırmızı et tüketmesi gerektiğini aktarmıştır. Peki kırmızı et ne kadar tüketilmeli?

Hürriyet Gazetesine verdiği röportajda dengeli bir beslenme programında günlük 2-3 porsiyon kadar et grubu besinlerin tüketilmesi gerektiğini ifade eden Diyetiysen Nida Doğan, kırmızı etin ise haftada en az iki kez tüketilmesi gerektiğini belirtmiştir. Ayrıca etin besin değerlerinden maksimum fayda sağlayabilmek için ise yanında mutlaka yeşil yapraklı besinler yer alması gerektiğini de eklemektedir.

Kaynak ; https://www.hurriyet.com.tr/mahmure/kirmizi-et-ne-kadar-tuketilmeli-35127201

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir