Kuzu Eti Tüketiminin Önemi ve Kuzu Etinin Faydaları !

Kuzunun insan vücudu için faydaları oldukça geniştir. Etteki makro ve mikro elementlerin dengeli içeriği, bu ürünü sağlıklı bir incelik haline getirir. Peki kuzu etinin bilinen faydaları nelerdir?
• Yüksek kaliteli protein gurubunda yer alması nedeniyle düzenli kuzu eti yemek, kas kütlesinin korunmasına yardımcı olur.

• Kuzu eti sadece kas kütlesini korumakla kalmaz, kas fonksiyonunu da iyi gelerek fiziksel performansı geliştirir.

• Yaklaşık 90 gr kuzu eti, bir kişinin günlük B12 ihtiyacının neredeyse yarısını karşılamaktadır.

• Aynı zamanda kuzu eti; B6 vitamini, B3 vitamini, B2 vitamini ve B5 vitamini gibi diğer temel B vitaminlerini içerisinde barındırmaktadır.
• Kuzu eti yemek, çinko sağlayarak bağışıklık fonksiyonunu artırmaya yardımcı olur.
Kaynak ; https://www.diyetz.com/kuzu-eti/

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir